Magyar-Dán, Közép-Európai és Észak-Európai szellemi híd építése

A tablókba rendezett fotomontázsok életigenlő, emelkedett lelkű, a jövőben hinni tudó, gondolkodó emberek interaktív, élénk cselekedeteit és eszmecseréjét örökítik meg. Bizonyítják az Egyesület azon vállalt misszióját, amely

  • a fenntartható élet magyar, európai és egyetemes emberi szféráinak kölcsönhatásában kikristályosítható módon keresi a kölcsönös függőségi rendszerek által működő világunkban a helyes utat
  • olyan know-how transzfer kölcsönhatásban képzeli el a jövőt, amelyben a magyarság nemcsak befogadó, hanem amelyben méltóképpen megnyilvánulhat

 Tablóképeink

Szellemi híd 1.

Nagyításhoz kattinson a képre!

Szellemi híd 2.

Nagyításhoz kattintson a
képre!

Nagyításhoz kattintson a  képre!

Nagyításhoz kattintson a
képre!

Nagyításhoz kattintson a
képre!

Nagyításhoz kattintson a képre!

Nagyításhoz kattintson a képre!

Az Akadémia rendezvényei a soproni művészvilágot és itellektuális közvéleményt is máig tartó aktív bekapcsolódásra késztetik.

Nagyításhoz kattinson a képre!

Nagyításhoz kattinson a
képre!

A romakérdés ügye az Egyesület alapítása óta a figyelem középpontjában szerepel. Bogdán Béla, az Antall Kormány főtanácsadója munkatársként élete végéig segítette az ezen a téren kifejtett tevékenységünket csakúgy, mint az MTA Kisebbségtudományi Intézete Szarka László igazgatósága idején.Mint az az Egyesület projektjeit bemutató más területeken is kifejezést nyer, ez projektjeinken átívelő témája erőfeszítéseinknek.Ebben a folyamatban emblematikussá vált Sára Sándor Cigányok című filmje.

Rónai Judit személyes sárospataki találkozása Ove Korsgaarddal (1988) megpecsételte a Dánia és Magyarország & Közép-Európa és Észak-Európa közötti Szellemi HÍD megépítésének szükségességét.

Hungary Denmark
Rónai Judit
Rónai Judit
Ove Korsgaard
Ove Korsgaard
Harsányi István
Harsányi István
Grundtvig N.F.S.
N.F.S. Grundtvig
SopronSárospatakDánia

Első kuratóriumi elnökünk és egyesületi tagunk. Filmjeivel fontos szellemi iránytű.


Sára Sándor

Sára Sándor filmrendező

Iskola az Életért / School for Life

Dánok, norvégok, angolok határon túli magyarok a Hűség Városában, Sopronban. Jöttek, hogy segítsenek egy új világot építeni.

Az EDC (Education for Democratic Citizenship Program), amely az Európa Tanács, az EU és az UNESCO első közös programja, a Napkorszak Akadémia továbbra is fontos projektje.

Erdős André

Erdős André
a soproni Akadémia egyesületi tagja, az EDC és más ENSZ-hez kötődő projektjeink nélkülözhetetlen professzora

Az ENSZ és UNESCO égisze alatt megvalósított projektjeinkről a projektek menüpont alatt olvashat.


Pozsgay Imre, a világtörténelmi jelentőségű 1989-es Páneurópai Piknik fővédnöke, mint egyesületi tagunk is kötődik Sopronhoz.


Pozsgay Tamás és Rónai Judit

Rónai Judit névjegye

Podiumbeszelgetés