Akkreditált, állami diplomát adó, poszt-graduális alternatív energetikai szakértő képzési program

Mára több magyar egyetem sikerprogramjává vált

Az Egyesület alapítója felismervén annak szükségességét, hogy a megújuló energiák Magyarországon történő alkalmazása nélkülözhetetlen, terve megvalósítását azzal kezdte, hogy feltérképezte a szakemberképzés helyzetét. Miután világossá vált számára, hogy az új energetikai paradigma hiánya mögött az információk és az oktatás  hiánya kézzelfogható tény, munkához látott. 1996-ban megkereste Láng István akadémikust, aki akkor már az Egyesület több világkonferenciáján képviselte az MTA-t és tanácsot kért tőle arra vonatkozóan, hogy melyik az a magyarországi egyetem, ahol koncentráltan rendelkezésre áll egy olyan professzori testület, amelynek segítségével akkreditáltatni lehetne egy „alternatív energetikai” posztgraduális képzési programot. Láng István azt javasolta Rónai Juditnak, hogy keresse meg Kocsis Károlyt, a Gödöllői Egyetem rektorát. Biztos volt benne, hogy ezzel egy sikertörténet veszi kezdetét. Így is lett. A Németh László Akadémia és a Gödöllői Egyetem szövetsége alapján létrejött a tananyag és elkezdődött az akkreditációs folyamat.

A képzés 2000-ben indult el a soproni központban, majd miután Pálinkás József, akkori oktatási miniszter 2002-ben aláírta a vonatkozó miniszteri rendeletet, az állami diplomák átadhatóvá váltak.

Ezzel megnyílt a lehetőség arra, hogy az egyetemek saját képzési programjukba integrálják ezt a lehetőséget, ami meg is történt.

EUROSOLAR-magazin_borito

Kocsis Károly rektor beszéde a Németh László Akadémián

A nagyításhoz, kérem, kattintson a képre!


Kocsis Károly diplomaosztó beszéde

Magyar közlöny és Napos diplomák

Rónai Judit személyes sárospataki találkozása Ove Korsgaarddal (1988) megpecsételte a Dánia és Magyarország & Közép-Európa és Észak-Európa közötti Szellemi HÍD megépítésének szükségességét.

Hungary Denmark
Rónai Judit
Rónai Judit
Ove Korsgaard
Ove Korsgaard
Harsányi István
Harsányi István
Grundtvig N.F.S.
N.F.S. Grundtvig
Sopron Sárospatak Dánia

Első kuratóriumi elnökünk és egyesületi tagunk. Filmjeivel fontos szellemi iránytű.


Sára Sándor

Sára Sándor filmrendező

Iskola az Életért / School for Life

Dánok, norvégok, angolok határon túli magyarok a Hűség Városában, Sopronban. Jöttek, hogy segítsenek egy új világot építeni.

Az EDC (Education for Democratic Citizenship Program), amely az Európa Tanács, az EU és az UNESCO első közös programja, a Napkorszak Akadémia továbbra is fontos projektje.

Erdős André

Erdős André
a soproni Akadémia egyesületi tagja, az EDC és más ENSZ-hez kötődő projektjeink nélkülözhetetlen professzora

Az ENSZ és UNESCO égisze alatt megvalósított projektjeinkről a projektek menüpont alatt olvashat.


Pozsgay Imre, a világtörténelmi jelentőségű 1989-es Páneurópai Piknik fővédnöke, mint egyesületi tagunk is kötődik Sopronhoz.


Pozsgay Tamás és Rónai Judit

Rónai Judit névjegye

Podiumbeszelgetés